Uz pozivnicu Martin Vugrinec, nastupio je na utrci Svjetskog prvenstva koja se vozila u češkom Mostu u klasi Supersport. Nakon prve utrke Martin je bio na 17. mjestu, dok drugu na žalost nije završio.

Završila je akcija u Mostu, prekrasno iskustvo, puno toga smo naučili. Nije baš sve prošlo idealno, prva utka na P17, drugu utrku na žalost nisam završio. Cijelu utrku sam bio na 12. poziciji što je čak i izvan mojih očekivanja, ja sam rekao da bi volio završiti u top 15, top 12, top 10 bi bilo nešto nevjerojatno.

No, u akciji je bio jedan dečko kojeg sam htio prestići, ja ne bi bio ja da nisam pokušao, na žalost falilo mi je malo snage na motociklu i bilo je jedno jedino mjesto na kojem sam ga mogao prestići, on je to vidio iskoristio je priliku, naslonio se na mene i srušio me, ništa spektakularno, jednostavno trkaći incident. Ne kajem se zbog ničega, puno toga smo naučili, osjećao sam se kao ponovno u prvom razredu, dobio sam dobru lekciju, vidim da mogu biti dio ovoga svega, vidim da sam na tom nivou i uz malo iskustva i malo podrške, mislim da mogu čak biti i prvak ovog prvenstva.

Dobio sam samopouzdanje, hvala svima koji su mi ovo omogućili, hvala vama što ste pratili, rekao je Martin nakon utrke.